Skip to content
Početna stranica » Blog » Što se promijenilo na Bon.hr portalu u 2023.?

Što se promijenilo na Bon.hr portalu u 2023.?

  • Novosti
Dijeljenje znanja, edukacije i inovacije

Kao i svake godine, i ove smo donijeli nekoliko novosti i unaprjeđenja na Bon.hr portal koje vam mogu pomoći da ga koristite još lakše i jednostavnije. Dio je to naše strategije: ponuditi više za naše vjerne klijente, stalno osluškivati nove potrebe te udruživanje i dijeljenje znanja. Pogledajmo što se promijenilo i unaprijedilo ove godine!

1. Svi iznosi u novoj valuti

Početkom godine, svi su financijski izvještaji, pokazatelji i procjene vrijednosti ažurirane tako da budu prikazani u novoj valuti. Ovako su svi naši klijenti odmah mogli pratiti vlastite performanse, ali i performanse povezanih ili konkurentskih poduzeća u eurima. S obzirom na to da su prijašnji izvještaji i podaci iz različitih izvora bili dostavljeni u kunama, pred nama je bio značajan posao. Ipak, obavljen je bez posljedica po poslovanje naših klijenata.

2. PRO verzija Certifikata procjene vrijednosti

Certifikat procjene vrijednosti jedinstven je proizvod na hrvatskom tržištu: osmišljen je tako da nudi relevantne i lako razumljive informacije za svakog poduzetnika, menadžera i zainteresiranog kupca. Od ove godine je dostupan i u PRO verziji, koja je prvenstveno namijenjena profesionalnim ulagačima te poduzetnicima koji žele detaljnije informacije o svom poduzeću.

Edward Altman

Na Braču smo razgovarali s Edwardom Altmanom, izumiteljem Altmanovog Z-Scorea.

PRO verzija sadrži dodatni ispis i objašnjenje svih metoda koje se koriste u našoj procjeni. Na kraju se nalazi alat za predviđanje bankrota, Altmanov Z-Score, s prikazanim vrijednostima za posljednjih 10 godina. Više o Altmanovom Z-Scoreu možete čitati ovdje, a naš ovogodišnji intervju u dva dijela s izumiteljem ovog pokazatelja, legendarnim financijskim analitičarem i profesorom s NYU Stern pronađite ovdje.

3. Ažurirani pokazatelji profitabilnosti i produktivnosti

Velik izazov kod financijskih pokazatelja jest što katkad nisu razumljivi onima koji bi, na temelju njih, trebali donositi odluke. Tome smo odlučili doskočiti tako što smo doradili prikaz pokazatelja profitabilnosti i produktivnosti na našem portalu te u dva dijela detaljno pojasnili njihovo značenje i relevantnost za poslovno odlučivanje. Više o pokazateljima profitabilnosti čitajte ovdje, a o pokazateljima produktivnosti ovdje. Početkom 2024. planiramo ažurirati i preostale financijske pokazatelje kako biste ih mogli još jednostavnije i češće koristiti.

4. Kompassovo besplatno probno razdoblje dostupno za hrvatska poduzeća

Na kraju, ostvarili smo još jednu pogodnost za domaće poduzetnike, a osobito one koji žele povećati izvoz. Naime, kao ovlašteni zastupnici platforme Kompass za hrvatsko tržište, pomogli smo u pripremi besplatnog probnog razdoblja za Kompassov EasyBusiness proizvod za hrvatsko tržište.

Kompass korisnička podrška

Detalj s naše Kompass edukacije o novostima u EasyBusinessu.

EasyBusiness omogućuje da, prema zadanim kriterijima, pronađete potencijalne klijente u cijelom svijetu prema kriteriju lokacije, djelatnosti, veličine poduzeća, načinu kontakta i drugih. Prijava je jednostavna, a besplatno razdoblje traje dva tjedna. Više o tome kako ga najbolje iskoristiti pronađite u našem detaljnom vodiču.

5. Udruživanje i dijeljenje znanja

Ove smo godine postali članovi udruge Hrvatski izvoznici, za čije članove nudimo i posebne pogodnosti. Imali smo priliku predstaviti alate kojima možemo pomoći izvoznicima na nedavno održanoj godišnjoj skupštini.

Naša je vrijednost i dijeljenje znanja: objavili smo niz edukativnih i informativnih članaka o poslovanju, financijama, rizicima i strategiji na našem blogu. Sudjelovali smo i na nekoliko konferencija i edukacija, kao što su 5. konferencija o novcu, poduzetništvu i investiranju te Challenges of Europe. Uvijek smo otvoreni za nove mogućnosti u tom području: ako organizirate takvu vrstu događaja, kontaktirajte nas ovdje.

Na kraju, zahvaljujemo našim partnerima i vjernim klijentima: zbog vas smo ovdje i raduje nas svaki vaš uspjeh. Želimo Vam čestit Božić i još uspješniju 2024. godinu!

Podijelite ove korisne informacije: