Skip to content

ČESTA PITANJA

I, naravno, ono po što ste došli: odgovori.

ČESTA PITANJA

PAKETI I PODACI

Zato što imamo odgovarajuće rješenje za sve veličine poduzeća, od samozaposlenih do onih s tisućama zaposlenih. Od otvaranja poduzeća i potrage za prvim klijentima do uspješne prodaje biznisa: svojim rješenjima pratimo sve faze vašeg poslovanja. Kontinuirano donosimo relevantne inovacije na Bon.hr portal bez dodatnog troška za naše korisnike i zato će vaš paket uvijek vrijediti sve više!

Detalje o paketima i uslugama koje su uključene u svaki od njih možete pronaći ovdje. Ako želite pomoć u odabiru paketa, kontaktirajte nas ovdje.

Naši se podaci ažuriraju i provjeravaju svakodnevno.

Omogućujemo izvoz osnovnih podataka, poput onih iz naprednih pretraga, i to u .csv formatu. Potom ih možete integrirati u svoj CRM ili sustav procjene rizika. Ako trebate specifično rješenje ili integraciju, kontaktirajte nas ovdje.

Za hitno potrebne promjene podataka, zahtjev možete predati preko naše e-mail adrese, uz dostavu relevantne dokumentacije (npr. potvrde o predaji GFI).

Više je razloga zašto se podaci ne prikazuju za određena poduzeća ili subjekte, a neki od najčešćih su:

  1. Poduzeće je nedavno osnovano i nije predalo svoje prve financijske izvještaje.
  2. Poduzeće je propustilo predati financijske izvještaje u propisanom roku.
  3. Riječ je o subjektima koji nisu obveznici godišnjih financijskih izvještaja, poput obrta, sportaša, samostalnih umjetnika, udruga građana, vjerskih organizacija i slično.
  4. Navedeni subjekt je brisan u sudskom registru, no podaci o njegovom poslovanju su još uvijek dostupni na Bon.hr portalu.
Povezani subjekti su oni koji s odabranim subjektom dijele istog vlasnika, direktora ili osobu ovlaštenu za zastupanje. To može biti korisno ako je, primjerice, određeni poslovni subjekt nedavno osnovan i dijeli istog vlasnika s drugim subjektima. Ako ostali subjekti dobro posluju, vjerojatnost da će i navedeno poduzeće dobro poslovati veće je nego ako su ostali subjekti u blokadi ili stečaju.

PROCJENA VRIJEDNOSTI

Bon.hr portal prvi i jedini ima procjene vrijednosti svih hrvatskih poduzeća. Metodologiju je osmislio i usavršio eminentni financijski analitičar Hrvoje Serdarušić, a ona je javno dostupna ovdje.

Procjena vrijednosti na Bon.hr portalu je u potpunosti neovisna te se ista metodologija primjenjuje na sva hrvatska poduzeća. Vrijednost se smanjuje ili povećava ovisno o performansama poduzeća, uvjetima financiranja i globalnim makroekonomskim kretanjima.

Osnovna verzija namijenjena je poduzetnicima koji žele saznati ili pratiti vrijednost poduzeća, razmatraju prodaju, kupcima koji žele neovisnu procjenu ili vlasnicima udjela. Sadrži medijalnu procjenu vrijednosti poduzeća, njeno kretanje u posljednjim godinama, osnovne podatke o poduzeću te ključne pokazatelje i vrijednosti iz poslovanja poduzeća. PRO verzija idealna je za one koji žele detaljnije analizirati procijenjenu vrijednost te bolje razumjeti rizičnost poduzeća. Sadrži ispis svih metoda procjene vrijednosti, kao i Altmanov Z-score model, koji pomaže u predviđanju bankrota poduzeća. Više o tome pronađite ovdje.

Najčešće se radi o jednom od navedenih razloga:

  1. Poduzeće je tek nedavno počelo poslovati i nema dovoljno dugu povijest poslovanja za izračun pouzdane procjene vrijednosti.
  2. Poduzeće je u predstečaju, stečaju ili blokadi računa.
  3. Poduzeće je u postupku likvidacije.
  4. Poduzeće nema pozitivnu vrijednost kapitala, odnosno zaduženo je iznad visine cjelokupne imovine.

OSTALO

Možete, i to vrlo jednostavno! Posjetite profil željenog poduzeća, i u gornjem desnom kutu kliknite na “Aktivirajte monitoring”. Ubuduće ćete dobivati obavijesti o ključnim promjenama vezanim uz to poduzeće na vašu e-mail adresu.

Primjer izvještaja kojeg možete povući preko INO paketa možete pronaći ovdje.

Unutar Osnovnog paketa, možete učitati detaljan bonitetni izvještaj vlastitog poduzeća. Za sva ostala poduzeća unutar Hrvatske, bonitetni izvještaji su dostupni uz Napredni, Premium ili Premium+ paket. Ako pak želite naručiti individualne bonitetne izvještaje, možete to učiniti preko naše narudžbenice.

Mobilnu aplikaciju Bon.hr možete preuzeti preko App Storea ili Google Playa. Nakon što preuzmete aplikaciju, prijavite se svojim korisničkim podacima i možete je početi koristiti. Ako nemate korisničke podatke, odnosno Bon.hr paket, možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara ovdje.