Skip to content
Početna stranica » Politika privatnosti

Politika privatnosti

Business Intelligence d.o.o. poštuje Vašu privatnost te je posvećen očuvanju Vaših osobnih podataka. Ova politika privatnosti će Vas informirati o tome kako brinemo o Vašim osobnim podacima kada posjetite našu web stranicu, o Vašim pravima vezanim uz privatnost te kako Vas štite važeći zakoni.

Ključne informacije o ovom dokumentu i o nama

Ova politika privatnosti želi Vam pružiti informacije o tome kako Business Intelligence d.o.o. prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke tijekom Vašeg korištenja ove web stranice, uključujući i podatke koje ćete možda ustupiti preko ove web stranice kad se prijavljujete za dobivanje ponude za naše proizvode ili usluge, na naš newsletter ili nas izravno kontaktirate.

Ova web stranica nije namijenjena za djecu te ne prikupljamo svjesno podatke o djeci preko naše web stranice.

Važno je da pozorno pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste bili u potpunosti svjesni kako i zašto koristimo Vaše podatke.

Voditelj obrade

Ova politika privatnosti je objavljena od strane Business Intelligence d.o.o., tako da kada spominjemo “mi”, “nas” ili “naše” u ovoj politici privatnosti, referiramo se na Business Intelligence d.o.o. kao odgovornu pravnu osobu za obradu Vaših podataka. Business Intelligence d.o.o. je voditelj obrade podataka i odgovoran je za ovu web stranicu.

Premda naše društvo nije obvezno imenovati službenika za obradu osobnih podataka prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, možete nam se uvijek obratiti na niže navedene kontakt podatke.

Kontakt podaci

Ime: Business Intelligence d.o.o.

Poštanska adresa: Gradišćanska 32

10 000 Zagreb

Adresa e-pošte: info@bon.hr

Izmjene politike privatnosti i Vaše obveze

Ova politika privatnosti je posljednji put izmijenjena 19. lipnja 2023.

Važno je da osobni podaci koje posjedujemo o Vama budu ažurirani i točni. Molimo da nas obavijestite ako se Vaši podaci promijene tijekom trajanja Vašeg odnosa s nama.

Poveznice trećih strana

Ova web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice ili aplikacije. Kada kliknete na te poveznice, možda ćete dozvoliti trećim stranama da prikupljaju ili dijele podatke o Vama. Mi ne kontroliramo te web stranice trećih strana niti smo odgovorni za njihove politike privatnosti. Kada napuštate našu web stranicu, preporučujemo Vam da pročitate politiku privatnosti svake web stranice koju posjetite.

Podaci koje prikupljamo o Vama

Osobni podaci ili osobne informacije su sve informacije o pojedincu preko kojih ta osoba može biti identificirana. One ne uključuju podatke kod kojih je identitet uklonjen (anonimni podaci).

Možemo prikupljati, koristiti, pohranjivati i transferirati različite vrste osobnih podataka o Vama, koji pripadaju sljedećim skupinama podataka:

 1. Podaci o identitetu – uključuju ime, prezime, OIB.
 2. Kontakt-podaci – uključuju adresu platitelja, email adresu i brojeve telefona.
 3. Financijski podaci – uključuju detalje oko kartice s kojom se podmiruje transakcija, kao što je plaćanje paketa usluga.
 4. Transakcijski podaci – uključuju detalje Vaših plaćanja te plaćanja prema Vama, kao i druge detalje o uslugama koje ste primili od nas.
 5. Tehnički podaci – uključuju adresu internetskog protokola (IP adresa), Vaše podatke za prijavu, vrstu i verziju preglednika, operativni sustav i platformu te druge tehnologije na uređajima koje koristite kako biste pristupili ovoj web stranici.
 6. Podaci o korištenju – uključuju informacije o tome na koji način koristite ovu web stranicu, proizvode i usluge.
 7. Marketinški i komunikacijski podaci – uključuje Vaše preferencije u vezi primanja marketinških informacija od nas, kao i Vaše komunikacijske preferencije.

Business Intelligence d.o.o. ujedno prikuplja, koristi i dijeli agregirane podatke kao što su statistički ili demografski podaci, za svoje potrebe i prema svojim poslovnim partnerima, kao što su marketinški partneri, tehnološki partneri i slično. Agregirani podaci mogu biti izvedeni iz Vaših osobnih podataka, no nisu pravno smatrani osobnim podacima jer ne otkrivaju Vaš identitet, ni izravno ni neizravno. Primjerice, možda ćemo agregirati Vaše podatke o korištenju web stranice kako bismo izračunali postotak korisnika koji posjećuju ovaj dio naše web stranice. Međutim, ako budemo kombinirali ili povezivali agregirane podatke s Vašim osobnim podacima tako da Vas mogu izravno ili neizravno identificirati, smatrat ćemo te kombinirane ili povezane podatke kao osobne podatke, koje ćemo koristiti u sukladnosti s ovom Politikom privatnosti.

Ne prikupljamo posebne kategorije osobnih podataka kao što su podaci o narodnosti, rasi, vjerskim uvjerenjima, seksualnoj orijentaciji, političkim stavovima, podatke o Vašem zdravlju i slično.

U okolnostima kada po zakonu ili uvjetima ugovora s Vama trebamo prikupiti Vaše osobne podatke, i Vi nam odbijete pružiti te podatke na zahtjev, možda nećemo biti u mogućnosti izvršiti ugovor koji imamo s Vama ili koji pokušavamo potpisati (primjerice, kojim Vam nudimo naše usluge). U tom slučaju, možda ćemo morati otkazati isporuku usluge koju ste ugovorili s nama, no u tom slučaju ćemo Vas o tome obavijestiti u datom trenutku.

Kako se prikupljaju Vaši osobni podaci?

Koristimo različite metode prikupljanja podataka od Vas i o Vama. One uključuju:

 • Izravnu interakciju. Možda ćete nam obznaniti svoj identitet, kontakt podatke i financijske podatke kada popunjavate obrasce ili razgovarate s nama preko pošte, telefona, emaila ili na druge načine. To uključuje osobne podatke koje nam pružate kada:
  • se prijavite za naše usluge, odnosno korištenje Bon.hr portala
  • se pretplatite na informacije o našim uslugama
  • zatražite slanje marketinških informacija
  • razgovarate s nama putem društvenih mreža
  • sudjelujete u natječajima ili promocijama
  • nam pružate povratnu informaciju.
 • Automatizirane tehnologije ili interakcije. Kada pretražujete našu web stranicu, možda ćemo prikupljati tehničke podatke o Vašim uređajima, pretraživanju i učinjenim akcijama. Prikupljamo ove osobne podatke koristeći kolačiće, unose na serveru i druge slične tehnologije.
 • Treće strane ili javno dostupne izvore. Možemo primati osobne podatke o Vama od različitih trećih strana kao što su:
  • Tehnički podaci od pružatelja analitičkih podataka kao što je Google, koji su smješteni izvan EU, od pretraživača ili oglašivača
  • Kontakt informacije, financijske i transakcijske podatke od pružatelja tehničkih ili transakcijskih usluga.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Koristit ćemo Vaše osobne podatke samo onda kada nam to zakon dopušta. Najčešće ćemo koristiti Vaše osobne podatke u sljedećim okolnostima:

 • kad trebamo izvršiti ili ugovoriti isporuku usluga s Vama
 • kad je to potrebno za izvršenje naših legitimnih poslovnih interesa (ili onih treće strane), Vaših interesa, a ti interesi nisu protivni temeljnim pravima
 • kad trebamo zadovoljiti zakonsku obvezu ili obvezu prema regulatoru.

Provjerite niže navedenu listu kako biste saznali više o vrstama zakonitih osnova na koje se oslanjamo kako bismo obradili Vaše osobne podatke.

Iako se uglavnom ne oslanjamo na privolu kao pravnu osnovu za obradu Vaših osobnih podataka, osim za slanje izravnih marketinških poruka preko treće strane. Imate pravo povući svoju privolu za marketinško obavještavanje u bilo kojem trenutku, i to tako da nas obavijestite o tome na info@bon.hr ili da se odjavite s naše email liste klikom na gumb za odjavu na dnu svakog marketinškog emaila koji primite.

Svrhe za koje ćemo koristiti Vaše osobne podatke

U nastavku donosimo listu s prikazom svih načina na koje planiramo koristiti Vaše osobne podatke te pravnih osnova na koje se oslanjamo kad to činimo. Ujedno, iznijeli smo vlastite legitimne poslovne interese na mjestima gdje je to prikladno.

Obratite pozornost na to da možemo obrađivati Vaše osobne podatke po više pravnih osnova, ovisno o specifičnoj svrsi za koju obrađujemo Vaše podatke. Molimo, kontaktirajte nas na info@bon.hr ako trebate više detalja o specifičnoj pravnoj osnovi na koju se oslanjamo kako bismo obradili Vaše osobne podatke u situacijama kada je u listi navedeno više od jedne pravne osnove.

1. namjena: da Vas registriramo kao kupca.

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci.

Pravna osnova za obradu: izvršavanje ugovora.

2. namjena: da obradimo i isporučimo Vašu narudžbu, uključujući:

  1. Upravljanje plaćanjima, naknadama i terećenjima;
  2. Naplatu potraživanja;
  3. Dostavu (ako je primjenjivo).

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci, Financijski podaci, Transakcijski podaci, Marketinški i komunikacijski podaci.

Pravna osnova za obradu: izvršavanje ugovora, naši legitimni interesi (naplata dospjelih potraživanja prema nama).

3. namjena: upravljanje odnosom s Vama, što uključuje:

  1. Obavještavanje o promjenama naših Uvjeta korištenja i Politike privatnosti;
  2. Upite da ostavite recenziju ili ispunite kratku anketu.

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci, Marketinški i komunikacijski podaci.

Pravna osnova za obradu: izvršavanje ugovora, poštivanje zakonskih obveza, naši legitimni interesi (ažuriranost naših podataka, bolje shvaćanje kako potrošači koriste naše proizvode i usluge).

4. namjena: upravljanje i zaštita našeg poslovanja i ove web stranice (uključujući rješavanje poteškoća, analizu podataka, testiranje, održavanje sustava, izvještavanje i spremanje podataka).

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci, Tehnički podaci.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi (poslovanje, nabava administracijskih i informatičkih usluga, mrežna sigurnost, zaštita od prijevara), poštivanje zakonskih obveza.

5. namjena: pružanje relevantnog sadržaja web stranice i oglašavanja prema Vama te mjerenje ili razumijevanje učinkovitosti oglašavanja prema Vama.

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci, Podaci o korištenju, Marketinški i komunikacijski podaci, Tehnički podaci.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi (razumijevanje kako korisnici koriste naše proizvode i usluge, razvoj naše poslovne i marketinške strategije).

6. namjena: korištenje analize podataka kako bismo poboljšali našu web stranicu, proizvode/usluge, marketing, odnose s kupcima i korisničko iskustvo.

Vrsta podataka: Tehnički podaci, Podaci o korištenju.

Pravna osnova za obradu: izvršavanje ugovora.

7. namjena: stvaranje prijedloga i preporuka za Vas o proizvodima ili uslugama koje bi Vas mogle zanimati.

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci, Tehnički podaci, Financijski podaci, Transakcijski podaci, Podaci o korištenju, Marketinški i komunikacijski podaci.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi (razvoj naših proizvoda i usluga te našeg poslovanja).

8. namjena: pružanje korisničke podrške preko naših online kontakt obrazaca (Kontakt), društvenih mreža i telefonske podrške.

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci.

Pravna osnova za obradu: izvršavanje ugovora, naši legitimni interesi (razumijevanje kako korisnici koriste naše proizvode i usluge, brzo i učinkovito odgovaranje na korisničke upite, brzo i učinkovito rješavanje problema unutar našeg online sustava).

9. namjena: identificirati i spriječiti prijevarne transakcije.

Vrsta podataka: Podaci o identitetu, Kontakt-podaci, Tehnički podaci, Transakcijski podaci.

Pravna osnova za obradu: naši legitimni interesi (zaštita poslovanja), zaštita naših korisnika od prijevara.

Marketing

Bilo koja upotreba Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe će biti u skladu s Vašim i našim legitimnim interesima. Imate pravo uložiti prigovor na korištenje Vaših informacija tako da nas kontaktirate na info@bon.hr.

Ako ste nam prethodno za to dali privolu ili ste prethodno kupovali od nas, možemo koristiti Vaše informacije kako bismo Vas kontaktirali vezano uz usluge koje ste ugovorili kod nas, kako bismo Vas informirali o proizvodima ili uslugama koji bi Vas mogli zanimati, o našim povremenim ponudama ili kako bismo Vam poslali obavijesti o našim događajima. Naše marketinške informacije će Vam u pravilu biti poslane putem emaila, ali mogu biti poslane i drugim dostupnim kanalima koje odaberemo.

Uz pravo prigovora koje smo ranije spomenuli, moći ćete se i izuzeti iz primanja ovih marketinških komunikacija u trenutku kada nam pružite Vaše kontakt-podatke ili klikom na predviđenu poveznicu za odjavu na dnu svake marketinške poruke/e-maila, odnosno kontaktom na info@bon.hr.

Ako nam kažete da ne želite više primati marketinške informacije od nas, nećemo Vas više kontaktirati u svrhu marketinga. Međutim, nećemo time ukloniti Vaše podatke iz naše baze podataka, ako su nam Vaše informacije potrebne za druge nemarketinške svrhe, kao što je primjerice usklađivanje sa zakonskim obvezama. Molimo, uzmite u obzir, nakon što se odjavite/isključite iz naših marketinških programa, da će možda trebati nekoliko dana da se naši podaci usklade te da biste u međuvremenu mogli još uvijek primiti neku marketinšku poruku.

Marketing trećih strana

Tražit ćemo Vašu izričitu privolu prije nego podijelimo bilo koji Vaš osobni podatak s nekom drugom organizacijom za potrebe marketinga.

Kolačići

Više o kolačićima koje prikupljamo te upravljanju kolačićima saznajte ovdje.

Promjena namjene

Vaše ćemo osobne podatke koristiti isključivo za svrhu za koju smo ih prikupili, osim ako razumno ne utvrdimo da ih trebamo koristiti za drugu svrhu koja je sukladna izvornoj svrsi. Ako želite objašnjenje zašto je obrada za novu svrhu sukladna izvornoj svrsi u konkretnom slučaju, molimo kontaktirajte nas na info@bon.hr.

Ako trebamo Vaše osobne podatke za drugu, nepovezanu svrhu, obavijestit ćemo Vas i objasniti koja nam pravna osnova omogućava da to činimo.

Molimo, obratite pozornost na to da možemo obrađivati Vaše osobne podatke bez Vašeg znanja ili privole, u sukladnosti s gore navedenim pravilima, kada je to predviđeno ili određeno zakonom.

Sigurnost podataka

Uveli smo prikladne sigurnosne procedure kako bismo spriječili da Vaši osobni podaci budu slučajno izgubljeni, korišteni ili da im se neovlašteno pristupa, mijenja ih ili otkriva. Uz to, ograničavamo pristup osobnim podacima samo onim zaposlenicima, suradnicima i trećim stranama kojima je to nužno za obavljanje posla. Oni će obrađivati Vaše osobne podatke sukladno našim uputama i za njih se primjenjuje obveza povjerljivosti.

Imamo procedure koje poštujemo kod bilo kakve sumnje na curenje osobnih podataka i obavijestit ćemo Vas i nadležnog regulatora ako smo na to zakonski obvezani.

Zadržavanje podataka

Koliko ćete dugo zadržati moje podatke?

Zadržat ćemo Vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko je to potrebno kako bismo ispunili svrhu zbog koje smo ih prikupili, uključujući svrhu zadovoljenja bilo kojih pravnih, računovodstvenih ili normi izvještavanja.

Kako bismo utvrdili prikladno razdoblje zadržavanja osobnih podataka, uzimamo u obzir količinu, prirodu i osjetljivost osobnih podataka, potencijalni rizik štete od neovlaštene upotrebe ili otkrivanja Vaših osobnih podataka, svrhu zbog koje prikupljamo Vaše osobne podatke te možemo li ostvariti tu svrhu kroz druga sredstva, kao i primjenjive pravne i zakonske odredbe.

Za pitanja u vezi perioda zadržavanja različitih vrsta Vaših osobnih podataka, molimo da nam se obratite na info@bon.hr.

Vaša prava

U određenim okolnostima, imate prava prema zakonima i regulativama vezanim uz zaštitu osobnih podataka. Vaša su prava sljedeća:

 1. Transparentnost: imate pravo na pružanje informacija prilikom prikupljanja osobnih podataka, biti obaviješteni o našem identitetu i kontakt podacima, svrhama obrade i pravnoj osnovi za obradu podataka, primateljima, iznošenju u treće zemlje, razdoblju pohrane, mogućnosti povlačenja privole, itd.
 2. Pristup podacima: imate pravo dobiti potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na Vas te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i informacije, među ostalim, o obrađenim osobnim podacima, o svrsi obrade, roku pohrane, iznošenju u treće zemlje itd.
 3. Pravo na ispravak: imate pravo zahtijevati ispravak netočnih osobnih podataka koji se na njega odnose, a uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.
 4. Brisanje („pravo na zaborav“): imate pravo od nas ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na njega odnose bez nepotrebnog odgađanja te tada mi imamo obvezu obrisati osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja ako, među ostalim, osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu obrade, ako ste povukli privolu za obradu, ako su osobni podaci nezakonito obrađeni itd., ovo pravo ima ograničenja u skladu s relevantnim zakonima.
 5. Pravo na ograničenje obrade: u pojedinim situacijama (na primjer kada je točnost podataka osporavana ili kada kod prava na brisanje želite da voditelj obrade zadrži njegove podatke) imate pravo zahtijevati da se obrada ograniči uz iznimku pohrane i nekih drugih vrsta obrade.
 6. Pravo na prenosivost: imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke koje ste prethodno pružili, u strukturiranom obliku te u uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez našeg ometanja, ako se obrada provodi automatiziranim putem i temelji na privoli ili ugovoru.
 7. Pravo na prigovor: imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka ako se ista temelji na zadaće od javnog interesa, na izvršavanje službenih ovlasti voditelja obrade ili na legitimne interesa voditelja obrade (uključujući i profiliranje), tada ne smijemo više obrađivati osobne podatke ispitanika osim ako dokažemo da naši legitimni razlozi za obradu nadilaze interese ispitanika te radi zaštite pravnih zahtjeva, također ako se protivite obradi za potrebe izravnog marketinga, osobni podaci više se ne smiju obrađivati.
 8. Pravo usprotiviti se donošenju automatiziranih pojedinačnih odluka (profiliranje): imate pravo da se na Vas ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koja proizvodi pravne učinke koji se na njega odnose ili na sličan način značajno na njega utječu, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između ispitanika i voditelja obrade podataka, ako je dopuštena pravom EU-a ili nacionalnim pravom koji se propisuju odgovarajuće mjere zaštite prava i sloboda te legitimnih interesa ispitanika ili temeljena na izričitoj privoli ispitanika.

Oko ostvarivanja svakog pojedinog prava molimo da nam se obratite na info@bon.hr, nakon čega ćemo obraditi Vaš zahtjev sukladno navedenim pravima.