Skip to content
Početna stranica » Blog » Novosti s Bon.hr portala: prvi set financijskih podataka za 2020. i nova iOS aplikacija!

Novosti s Bon.hr portala: prvi set financijskih podataka za 2020. i nova iOS aplikacija!

  • Novosti
Nova iOS mobilna aplikacija

Dvostruke dobre vijesti dolaze nam s početkom lipnja! Prva među njima jest da je, nakon popularne Android aplikacije, dostupna i nova iOS mobilna aplikacija za korisnike Apple telefona. Druga, ne manje važna, jest pristizanje ključnih financijskih podataka za gotovo 17.000 hrvatskih poduzeća ili oko 15% ukupnog broja. Saznajte zašto su obje informacije važne za vaše poslovanje i kako se njima možete okoristiti!

Nova iOS Bon.hr mobilna aplikacija za Apple pametne telefone

Prije tri mjeseca, predstavili smo novu mobilnu aplikaciju za Android mobilne telefone, koja je bila dostupna potpuno besplatno svim korisnicima portala Bon.hr. No, sad je dostupna i za brojne korisnike Apple pametnih telefona u Apple iStoreu. Ova praktična aplikacija temeljena je na podacima s Bon.hr portala, i idealna je za prodajno osoblje, financijske stručnjake, nabavu, menadžment i sve one kojima posao nije strogo vezan uz određeno mjesto rada.

Unutar aplikacije, već na početnoj stranici subjekta moguće je vidjeti ključne podatke. Izravno možete nazvati službeni broj telefona, poslati email adresu ili posjetiti web stranicu, ali i saznati broj zaposlenih, je li trenutno u blokadi ili je bio u posljednjih godinu dana. Preko mobilne aplikacije možete zatražiti i druge usluge, kao što je primjerice naplata potraživanja kod željenog subjekta. Ujedno, možete uključiti i monitoring poduzeća, čime ćete dobivati obavijesti kad dođe do promjena kod stanja tog subjekta.

Brojni će timovi unutar poduzeća sad moći koristiti sve prednosti ove napredne aplikacije bez obzira na to koji uređaj koriste u svakodnevnom poslovanju. Bon.hr portal posvećen je redovitom ažuriranju Android i iOS aplikacija, u skladu s najnovijim operativnim sustavima i potrebama naših klijenata.

Prvi podaci za subjekte iz 2020. godine: utjecaj koronakrize

Naš je analitičar i suradnik Hrvoje Serdarušić nedavno napisao da su novi financijski izvještaji za 2020. godinu najvažniji financijski izvještaji u modernoj Hrvatskoj. I dok čekamo kompletne financijske podatke za sva poduzeća, s obzirom na to da je konačni datum pomaknut na 30. lipnja, već smo primili prvi dio podataka za 15% poduzeća koja su ih predala ranije. Radi se o 70-ak najzanimljivijih podataka koji su ujedno i najkorisniji za analizu poslovanja.

Na koje podatke, dakle, trebate posebno obratiti pozornost? Serdarušić predlaže nekoliko financijskih pokazatelja koji nam mogu pomoći vidjeti poteškoće prije nego dođe do zastoja u poslovanju (kao što su blokade): “To su, ako se radi o vašim dobavljačima, prosječni dani naplate potraživanja i vrijeme obrtaja zaliha. Ako k tome primijetite i negativni radni kapital, pripremite se na probleme s isporukama. Ako se radi o vašim kupcima, promatrajte dane plaćanja dobavljačima, isto tako i vrijeme obrtaja zaliha te radni kapital.”

Dio tih podataka moći ćete pregledati i preko ranije spomenutih iOS ili Android mobilnih aplikacija. Podaci za najveći dio ostalih poduzeća stići će nakon isteka datuma za predaju godišnjih financijskih izvještaja i obrade podataka, i u njima će biti vidljiv utjecaj koronakrize na vaše poslovno okruženje i potencijalne poslovne partnere. Osigurajte pristup ovim vrijednim podacima ugovaranjem ili obnovom vašeg Bon.hr paketa već danas, i zaštitite svoje poslovanje!

Podijelite ove korisne informacije: