Skip to content
Početna stranica » Blog » Što ste mogli saznati na ovoj sjajnoj konferenciji za žene u Splitu?

Što ste mogli saznati na ovoj sjajnoj konferenciji za žene u Splitu?

Konferencija za žene u organizaciji portala Žene i novac

U Splitu je u petak, 31. ožujka 2023. održana sjajna konferencija za žene, koja je privukla oko stotinu sudionica. U organizaciji portala Žene i novac i pod nazivom “5. Konferencija o novcu, poduzetništvu i investiranju”, bila je ispunjena atraktivnim predavanjima i razgovorima u dinamičnom formatu.

Zašto ponekad ulažemo u druge, umjesto u sebe?

Led je probila Manuela Šola, vlasnica PR agencije Komunikacijski laboratorij. Ona je podijelila svoja poduzetnička iskustva, kao i što joj je donijela uloga predsjednice Nadzornog odbora HUP-a. Nako nje, mikrofon je preuzela Mirela Španjol, vlasnica Ciceron komunikacija. Ona je u izlaganju “Tko sam ja? Moj business autoportret” uz pomoć transakcijske analize pokazala kako različiti obrasci koje smo usvojili djeluju na naš posao i obiteljski život. Objasnila je i zašto nekad ulažemo u druge, umjesto u sebe.

Prvi muški izlagač bio je Jan de Jong. U razgovoru je podijelio svoju poduzetničku priču i pojasnio kako je koronakriza promijenila njegov pristup prema radu od kuće. Prvi je dio zaključila Jelena Kravoščanec Todorović, direktorica agencije za Opereta nekretnine. Istaknula je brojna zanimljiva kretanja na tržištu nekretnina, kao što je porast udjela kupnji gotovinom u 2022. (uvođenje eura!). Prikazala je i trendove u kupoprodaji oko glavnih urbanih središta te savjetovala kako prepoznati dobru nekretninu.

Kako privući i zadržati dobre zaposlenike te uspješne priče s OPG-a

Drugi je dio otvorila Mia Šoškić s inovativnom demonstracijom svog programa Face Fitness, koji pomaže aktivirati više od 50 mišića lica i vrata. Nakon nje je Sonja Čuljak na brojnim primjerima pokazala kako privući i zadržati vrhunske zaposlenike, ali i kako zapravo odabiremo svoje suradnike i zaposlene. Koje vrste osiguranja postoje te zašto je osiguranje zapravo ulaganje u sebe i svoje zdravlje, približila je Anamarija Đerek iz Merkur osiguranja.

U poduzetničkoj priči 1:1 saznali smo kakav odnos prema novcu i poduzetništvu ima Irena Orlović, vlasnica izdavačke kuće te privatne osnovne i srednje škole Harfa. Podijelila je s okupljenima i koja je bila najskuplja pogreška koju je napravila te kako bi opisala svoju tajnu uspjeha. Uslijedio je popularan panel “Kako uspješno voditi svoj OPG?” Na njemu su sudjelovali Ante Sladić s OPG-a Sladić, Matea Vuletić s OPG-a Mandarinet, Indira Vrgoč s OPG-a Aromadria, Ana Matulić s OPG-a Matulić te Dragana Gagić Šulentić s OPG-a Dragana Šulentić. Premda su njihova prethodna iskustva i počeci bili različiti, baš kao i proizvodi koje prodaju, zajednička im je velika upornost.

Kako biti i ostati sam svoj gazda, a ne rob svog posla?

Svoju intrigantnu poduzetničku priču i o tome kako je biti žena u muškom biznisu ispričala je Martina Drezga iz Pile i vile. Ovaj je brend mnogima poznat po svojoj kampanji za Husqvarnu. Na pitanje koje prednosti nosi iznajmljivanje nekretnina i koliko je ono isplativo odgovorila je Anamarija Cicarelli, izdavačica časopisa Apartman Plus te vlasnica i direktorica Interligo d.o.o. Posljednji panel bavio se uspjehom u ugostiteljstvu. Govorile su Glorija Matić iz makarskog Pointa i Mia Šoškić iz splitskog UpCafea. Podijelile su i svoje savjete o zapošljavanju osoblja, poduzetničkim počecima i inovacijama u ugostiteljstvu.

Nakon njih je osnivačica portala Žene i novac te serijska poduzetnica, Kristina Ercegović obradila važnu temu: “Kako biti i ostati sam svoj gazda, a ne rob svog posla?” Najprije je pokazala razliku između posla i biznisa: toga jesmo li samozaposleni ili razvijamo poslovanje. Nakon toga je iznijela ključne determinante uspjeha u poduzetništvu te kako izbjeći česte pogreške u pokretanju i vođenju posla.

Bon.hr pomaže povećati prodaju i smanjiti rizik poslovanja

Predrag Novačić

Konferenciju su zaključili Hrvoje Serdarušić, naš suradnik, s izlaganjem o 10 najčešćih financijskih pogrešaka kod poduzetnika te direktor Predrag Novačić s prezentacijom kako Bon.hr pomaže u povećanju prodaje te smanjenju rizika poslovanja. Hrvoje Serdarušić se osobito osvrnuo na pogreške kojima su sklonije poduzetnice te je prikazao poziciju banaka na neke od tih grešaka. Predrag Novačić je pojasnio pogodnosti koje je Bon.hr portal osigurao za sve sudionice konferencije i kako ih najbolje iskoristiti.

Dvorana koja je ostala popunjena još dugo nakon posljednjeg izlaganja pokazala je koliko je program bio izvrsno pogođen potrebama poduzetnica. Iduća konferencija za žene u nizu održava se u Zagrebu u listopadu, a detalje možete saznati ovdje.

Podijelite ove korisne informacije: