Skip to content
Početna stranica » Blog » Kako možete iskoristiti Kompassov EasyBusiness za rast vašeg poduzeća?

Kako možete iskoristiti Kompassov EasyBusiness za rast vašeg poduzeća?

 • Kompass
Kompassov EasyBusiness

Možda vam je već poznato kako je Bon.hr portal postao ekskluzivni distributer Kompassovih usluga za hrvatsko tržište. No, znate li što je Kompass, čime se bavi i kako vam može pomoći u rastu vašeg poduzeća? U nastavku saznajte što vam nudi njegov EasyBusiness i Sales Accelerator!

Već ste prisutni na Kompassu

Vaše je poduzeće, osim ako nije osnovano nedavno, vrlo vjerojatno već izlistano unutar Kompassove online platforme. Naime, Kompassova baza podataka sadrži više od 60 milijuna kompanija u 75 zemalja te pomaže poduzetnicima pronaći nove dobavljače, poslovne partnere i kupce. Već kroz besplatnu registraciju i uređivanje vlastitog profila (više saznajte ovdje) možete povećati šanse da budete pronađeni od strane domaćih i stranih klijenata. Kompassova tražilica omogućuje da se vrlo precizno pronađu dobavljači ili kupci točno određenih proizvoda i usluga. No, to je tek početak! Kompass vam može pomoći i kroz svoj najpopularniji alat.

EasyBusiness pomaže prodaji, i ne samo njoj!

Jedan od najčešćih poteškoća s kojima se susreće odjel prodaje jest nedovoljno kvalificiranih leadova, odnosno potencijalnih kupaca. Kako bi se, uostalom, i mogla povećati prodaja kad gotovo nitko koga kontaktiramo ne želi ili ne treba naš proizvod ili uslugu? Upravo problem kvalifikacije, odnosno segmentiranja i pronalaženja kupaca koji zadovoljavaju određene kriterije je ono što rješava Kompassov EasyBusiness.

Kroz EasyBusiness alat možete:

 • jednostavno filtrirati listu potencijalnih kupaca preko brojnih parametara
 • pronaći kontakt-podatke odgovornih osoba u poduzeću
 • prikazati ili eksportirati tražene podatke za prezentaciju ili vlastiti prodajni alat
 • uključiti i dobivati obavijesti o važnim promjenama kod svojih leadova
 • ostvariti brojne druge pogodnosti.

 

Bilo bi nepošteno reći da EasyBusiness pomaže isključivo prodaji. Naime, može pomoći i marketing odjelu kod analize tržišta te pronalaženja kontakata za e-mail i druge vrste kampanja. Odjel menadžmenta može ga iskoristiti za pronalaženje novih partnera prema zadanim kriterijima ili monitoring konkurencije. Razvojni odjeli mogu imati koristi od pronalaženja specifičnih proizvoda i usluga koje su im potrebne. Primjerice, proizvođači pića od organskog voća mogu provjeriti proizvodi li netko u blizini ekološka zaštitna sredstva za nasad s novom vrstom voća koji razmatraju. Koristi mogu imati i nabava, jer može pronaći nove dobavljače, pa čak i ljudski resursi, osobito kad traže nove, iskusne menadžere ili agencije za organizaciju treninga za zaposlenike.

Dodatni vjetar u leđa za vašu prodaju: Sales Accelerator

Možda ćete se zapitati: kako mogu integrirati EasyBusiness u druge alate za praćenje prodajnog učinka? Na koji način jednostavno generirati prodajne izvještaje ili jednostavno popunjavati kalendar s prodajnim sastancima? Zato postoji nadogradnja: Sales Accelerator. Njegova namjena je ubrzanje i poboljšanje prodajnih procesa, osobito zato što s njim dobivate funkcionalnosti nalik naprednim CRM-ovima.

Neke od prednosti korištenja Sales Acceleratora su:

 • prilagodljiva početna stranica s pregledom željenih prodajnih aktivnosti
 • liste kontakata obogaćene Kompassovim premium podacima
 • funkcionalnosti rezervirane za napredne CRM-ove, poput pregleda potencijalnih prodaja po fazama i prodajnom osoblju
 • mogućnost dodavanja zadataka i sastanaka u prodajni kalendar
 • pregled prodajnog pipelinea po fazama i rokovima
 • dodatne vijesti i pametne obavijesti za kompanije s 10 značajnih tržišta.

Uz Sales Accelerator možete u potpunosti iskoristiti sve one podatke i funkcionalnosti koje pruža EasyBusiness, integrirati ih u svoje prodajne procese te ih značajno ubrzati. Nema više učestalih poziva prodajnom osoblju ili zakašnjelih reakcija: ovako možete jasno vidjeti pipeline svakog prodavača te lakše upravljati radnim opterećenjem prodavača i rezultatima svog tima.

Kako mogu do EasyBusiness ili Sales Accelerator rješenja?

Na Bon.hr portalu, kao ekskluzivnom distributeru i specijalistu za Kompassova rješenja, svakom kupcu pristupamo individualno. Najprije zajednički istražujemo vaše potrebe kako bismo prepoznali koje vam je rješenje potrebno, i za koje područje trebate EasyBusiness, jer o tome ovisi i veličina vašeg paketa. Prema tome vam dajemo odgovarajuću ponudu, i nakon vašeg prihvata aktiviramo željenu uslugu. S vama smo tijekom cijelog razdoblja korištenja i pružamo vam i podršku u korištenju.

Kao posljednja pogodnost: Bon.hr svim Kompassovim korisnicima pruža i 20% popusta na pakete na Bon.hr portalu. Tako možete dobiti podatke i s domaćeg i stranog tržišta te omogućiti rast i razvoj poduzeća temeljen na pravim podacima – u pravo vrijeme. Za više informacija o Kompassovim rješenjima kliknite ovdje.

Podijelite ove korisne informacije: