Skip to content
Početna stranica » Blog » Kako promijeniti podatke o svom poduzeću na Kompassu?

Kako promijeniti podatke o svom poduzeću na Kompassu?

  • Kompass
Kako promijeniti podatke na Kompassu

Znate li da je vaše poduzeće vrlo vjerojatno već izlistano unutar Kompassove online platforme? Kompassova baza podataka sadrži više od 60 milijuna kompanija u 75 zemalja te pomaže poduzetnicima pronaći nove dobavljače, poslovne partnere i kupce. No, u jednom Kompass možete učiniti još boljim: unosom e-maila, telefona i kontakt-osobe za koju želite da odgovara na upite koji stižu preko Kompassove platforme. Promjena podataka na Kompassu brza je i jednostavna: pogledajte kako!

Kako pronaći svoje poduzeće na Kompassu?

Gotovo sva hrvatska poduzeća su već izlistana na Kompassu, zahvaljujući Bon.hr portalu kao ekskluzivnom distributeru za hrvatsko tržište. Taj smo posao povećanja vidljivosti vašeg poduzeća već napravili: profil poduzeća možete pronaći tako da ga pretražite ovdje.

Pretraga na Kompassovom portalu

Slika 1. Odabir vrste pretrage na Kompassovom portalu

Samo odaberite “Poduzeće” u lijevom izborniku, potom unesite ime poduzeća i ono bi se već trebalo početi prikazivati u padajućem izborniku.

Pretraga poduzeća na Kompassovom portalu

Slika 2. Prijedlog rezultata pretrage

Kliknite na nj i otvorit će se rezultat. Nakon toga kliknite na njegovo ime.

Rezultati pretrage na Kompassovom portalu

Slika 3. Rezultat pretrage

Klikom na ime vidjet ćete cjelokupni Kompass profil. On će sadržavati ime, kontakt-podatke, datum zadnje izmjene, pravne informacije, poslovnu adresu, poslovnu aktivnost i ovlaštene osobe za zastupanje. No, sve informacije možda nisu ažurirane i spremne za upite kupaca: tu je potreban vaš doprinos.

Kompassov profil

Slika 4. Profil poduzeća na Kompassu

Promjena podataka na Kompassu: pogledajte što sve možete dodati!

Za izmjenu podataka na Kompassu je najprije potrebna registracija. Klikom na gumb “Ažuriraj informacije o poduzeću”, ako već niste prijavljeni korisnik, otvorit će se forma za registraciju korisnika. Od vas će se tražiti informacije za kontakt, kako bi Kompass mogao napraviti provjeru jeste li zaista vlasnik, odnosno ovlaštena osoba za izmjenu informacija.

Otvaranje računa na Kompassu

Slika 5. Registracija na Kompassu

Kad popunite sve obvezne informacije te pročitate Uvjete korištenja i Pravila privatnosti, kliknite na gumb “Registrirajte se”. Time će biti poslani podaci u Kompassovu bazu, a vi ćete uskoro dobiti e-mail za potvrdu registracije.

Nakon što kliknete na link za potvrdu u dobivenom e-mailu, moći ćete se prijaviti u Kompassovo sučelje. Pred vama će se pojaviti sljedeći ekran:

Uređivanje podataka o poduzeću

Slika 6. Uređivanje podataka o poduzeću unutar Kompassovog sučelja

Ovdje ćete moći unijeti sljedeće podatke:

  • o identitetu poduzeća (nazivu, skraćenom nazivu i vrsti)
  • adresu i lokaciju na kojoj se može pronaći
  • kontakt-podatke na koje vas mogu kontaktirati zainteresirani kupci ili partneri
  • opće informacije o poduzeću koje svjedoče o vašem iskustvu i ozbiljnosti, poput godine osnivanja ili broja zaposlenih
  • o prihodu u posljednjim poslovnim godinama
  • o uvozu i izvozu
  • o certifikatima koje ste dobili
  • bankovne podatke
  • informacije o upravi i vlasnicima.
Promjena podataka na Kompassu

Slika 7. Uređivanje kontakt-podataka poduzeća unutar Kompassovog sučelja

Posebno zanimljivi bit će kontakt-podaci, jer ćete moći unijeti upravo one podatke koji su najbolji za prodajne upite ili upite za poslovnu suradnju. To najčešće neće biti podaci iz sudskog registra ili oni kojima se služite za komunikaciju s potencijalnim zaposlenicima, zato ih je važno ažurirati. Nadalje, dobro je ažurirati i informacije o upravi i vlasnicima.

Uređivanje podataka o menadžmentu

Slika 8. Uređivanje profila menadžera unutar Kompassovog sučelja

Tu možete dodati i vlastitu fotografiju, telefon, e-mail adresu, jezike kojima komunicirate, profile na društvenim mrežama poput LinkedIna i drugo. Time možete ubrzati komunikaciju i što kvalitetnije otvoriti prodajne kanale u samom početku.

Zašto je važno ažurirati ove podatke?

Kao prvo, ove podatke je važno ažurirati jer je na Kompassu izlistano više od 60 milijuna poduzeća. To znači i mnogo prodajnih i poslovnih prilika, a šanse za njihovu realizaciju bit će daleko veće ako su ovi podaci točni.

Kao drugo, registracija i uređivanje ovih podataka jest i ostat će potpuno besplatno. Ne možete ništa izgubiti!

I konačno, osnovni podaci koje popunite neće se samo pokazivati na Kompassovim pretragama, već i kad korisnici pretražuju vaše poduzeće na svojoj omiljenoj tražilici. Zašto ne biste ostavili profesionalni dojam i povećali šansu da vas potencijalni klijenti pronađu?

***

Iskoristite besplatno probno razdoblje za Kompass i pronađite nove potencijalne kupce diljem svijeta! Sve upute pronađite ovdje.

Podijelite ove korisne informacije: