Skip to content
Početna stranica » Blog » Najava ekskluzivnog webinara: “Koliko vrijedi moja firma?”

Najava ekskluzivnog webinara: “Koliko vrijedi moja firma?”

 • Događaji
Koliko vrijedi moja firma - najava

Zadovoljstvo nam je najaviti da ćemo, u suradnji s portalom Žene i novac te posebno za članice njihovog VIP kluba, u srijedu, 15. studenog u podne održati webinar pod nazivom “Koliko vrijedi moja firma?” Kako se u praksi procjenjuje vrijednost poduzeća te koji su najveći izazovi kod kupoprodaje poslovnih udjela približit će nam direktor Predrag Novačić u ime Bon.hr portala te financijski konzultant Hrvoje Serdarušić, autor metodologije za procjenu vrijednosti poduzeća na Bon.hr portalu.

Što je Žene i novac VIP klub?

S portalom Žene i novac surađujemo već neko vrijeme te dijelimo njihovu viziju financijski neovisnih i pismenih žena. Sudjelovali smo i na 5. konferenciji o novcu, investiranju i poduzetništvu koju su organizirali prošlog proljeća u Splitu. Njihov ekskluzivni Žene i novac VIP klub omogućuje članicama pristup stručnom sadržaju, edukacijama i mreži koja ih podržava u njihovim nastojanjima.

Primjer ovakve edukacije i sadržaja je spomenuta konferencija, ali i naš specijalizirani webinar “Koliko vrijedi moja firma”. Namijenjen je svim poduzetnicama koje žele saznati koliko zaista vrijedi njihov poslovni udio ili poduzeće. Ujedno, pripremili smo i posebne pogodnosti za članice koje će sudjelovati na webinaru. Bit će to prilika za sudionice da dobiju odgovore iz prve ruke na glavna pitanja vezana uz kupnju, prodaju i vrednovanje poduzeća.

Gosti na webinaru “Koliko vrijedi moja firma?”

Direktor Bon.hr portala, Predrag Novačić, ima više od dvadeset godina iskustva na menadžerskim pozicijama u financijskom sektoru. Na čelu je i Hrvatske udruge bonitetnih agencija te se specijalizirao za pitanja procjene rizika, boniteta i upravljanja potraživanjima.

Hrvoje Serdarušić neovisni je financijski konzultant i specijalist za financije malih i srednjih poduzeća. Čest je komentator za ekonomska i financijska pitanja u vodećim domaćim medijima, a njegov blog već više od desetljeća pomaže poduzetnicima da bolje razumiju financijske pojmove i ključne događaje.

Bon.hr portal je jedini izvor koji nudi procjenu vrijednosti svih hrvatskih poduzeća, neovisno o njihovoj veličini. Procjena vrijednosti na portalu je 100% hrvatski proizvod: za podatke i tehnologiju zadužen je Bon.hr, a za metodologiju i izračun Hrvoje Serdarušić. Procjena vrijednosti koju posljednjih nekoliko godina namijenjena je malim i srednjim poduzećima, koja žele brzu, neovisnu i pristupačnu procjenu vrijednosti. Ona je alternativa dugotrajnim i skupim procesima dubinske analize (due diligence).

Zašto je korisno imati neovisnu procjenu vrijednosti poduzeća?

Različite su situacije i potrebe u kojima je potrebna procjena vrijednosti, a mi smo izdvojili najčešće skupine kojima može biti od koristi:

 • poduzetnici koji žele pratiti vrijednost vlastitog poduzeća ili ga prodati zainteresiranom kupcu, kako bi znali koliko je vrijedno njihovo poduzeće kao imovina
 • kupci koji razmatraju kupnju udjela u poduzeću te žele neovisnu procjenu vrijednosti poduzeća te spriječiti situacije u kojoj su preplatili udio
 • suvlasnici u poduzeću koji razmatraju prodaju udjela drugim suvlasnicima ili žele pratiti rad profesionalnih menadžera
 • poduzetnici koji sastavljaju oporuku ili nasljednici udjela u poduzećima, a koji žele znati kolika je objektivna vrijednost poduzeća koju ostavljaju ili nasljeđuju
 • članovi nadzornih odbora koji žele neovisnu procjenu rada uprave
 • menadžeri koji žele objektivnu procjenu vlastitog rada
 • financijske institucije, mediji i druge zainteresirani dionici.

Na koja pitanja ćemo odgovoriti u webinaru?

Ovaj je webinar namijenjen ponajprije vlasnicama i suvlasnicama malih i srednjih poduzeća, ali i svim zainteresiranima za procjenu vrijednosti poduzeća. U webinaru ćemo, između ostalih, nastojati odgovoriti na ova pitanja:

 1. Koji faktori utječu na procjenu vrijednosti poduzeća?
 2. Koje je pravo vrijeme za zatražiti procjenu vrijednosti?
 3. Kako se može povećati, a kako smanjiti vrijednost poduzeća?
 4. Koji se podaci, a koje metode procjene vrijednosti mogu koristiti?
 5. Hoće li se procijenjene vrijednosti poduzeća povećati ili smanjiti uslijed inflacije i rastućih kamatnih stopa?
 6. Što je Altmanov Z-score i zašto nam je važan kao dodatni pokazatelj?
 7. U kojim specifičnim situacijama nije moguće precizno procijeniti vrijednost poduzeća?
 8. Kako možete doći do procjene vrijednosti za svoje poduzeće i koje posebne pogodnosti kao članice Žene i novac VIP kluba imate na Bon.hr portalu?

Naši će gosti biti otvoreni i za sva ostala pitanja polaznica tijekom webinara. Vidimo se!

Podijelite ove korisne informacije: