Skip to content
Početna stranica » Blog » Certifikat procjene vrijednosti poduzeća odsad dostupan i na engleskom jeziku!

Certifikat procjene vrijednosti poduzeća odsad dostupan i na engleskom jeziku!

  • Novosti
Procjena vrijednosti poduzeća na engleskom

Od prošle godine, odlučili smo procjenu vrijednosti svih poduzeća u Hrvatskoj, koju smo razvili u suradnji s Hrvojem Serdarušićem, poznatim financijskim konzultantom, učiniti još dostupnijom malim i srednjim poduzetnicima u Hrvatskoj. Naime, u to je vrijeme procjena vrijednosti bila dostupna skupno, i to vlasnicima Premium+ paketa na Bon.hr portalu. Mi smo je odlučili učiniti dostupnom za pojedinačna poduzeća u obliku certifikata, bez obveze zakupa paketa na Bon.hr portalu. Od ovog proljeća, možete je naručiti na engleskom jeziku ili na oba jezika istovremeno.

Kome je namijenjen certifikat Procjene vrijednosti?

Certifikat Procjene vrijednosti idealan je za:

  • poduzetnike koji žele pratiti vrijednost poduzeća ili ga prodati zainteresiranom kupcu
  • kupce koji žele neovisnu procjenu vrijednosti poduzeća
  • vlasnike udjela u poduzeću koji žele prodati udio partnerima ili pratiti rad angažiranih menadžera
  • članove nadzornih odbora
  • menadžere koji žele objektivnu procjenu vlastitog rada
  • financijske institucije, medije i zainteresiranu javnost.

Zbog toga što sadrži višegodišnji prikaz vrijednosti, može dati okvirni pregled kretanja vrijednosti poduzeća u vremenu. Isto tako, zahvaljujući četiri dodatne grupe vrijednosti i pokazatelja, pruža širi pregled stanja u kojem se poduzeće nalazi. Svojom jasnoćom i pristupačnošću razumljiv je svakome, a svojom praktičnošću pogodan za širok krug poduzetnika, upravitelja i investitora.

Lakša komunikacija s investitorima: certifikat na engleskom

Iz komunikacije s našim korisnicima, uvidjeli smo da značajan dio članova menadžmenta odgovara stranim principalima, kao i da su kod kupnje i prodaje česti slučajevi gdje je važno dobiti objektivnu vrijednost udjela za stranog kupca ili obratno, za domaćeg kupca koji želi preuzeti strane udjele u domaćim poduzećima. Zato smo omogućili narudžbu Certifikata procjene vrijednosti na engleskom jeziku, s okvirnom vrijednosti izraženom u eurima.

Ne propuštamo spomenuti da je i ovaj certifikat plod hrvatske pameti: naša robusna metodologija kojom smo razvili izračun procjene vrijednosti domaći je proizvod i dostupna je javno na ovoj poveznici. Transparentnost nam je veoma važna. Zato je cijena, kao i sadržaj Certifikata na engleskom jeziku, istovjetan onom na hrvatskom jeziku (uz iznimku korištene valute, do ulaska u eurozonu). Primjer Certifikata na engleskom jeziku možete pogledati ovdje.

Očekujemo da će dostupnost našeg certifikata omogućiti poduzetnicima da imaju bolju sliku vrijednosti svog ili tuđeg poduzeća, kao i da će pomoći jačanju investicija u privatni sektor. Ujedno, vjerujemo da može biti i izvrstan orijentir za sve one koji ulaze u različite pravne poslove vezane uz poduzeća te povećati transparentnost poslovanja. Napominjemo i kako će uskoro postati dostupne vrijednosti procjena i za 2021. godinu, prema zadnjim predanim GFI-jevima, tako da svoj primjerak možete prednaručiti ovdje.

Podijelite ove korisne informacije: