Skip to content
Početna stranica » Blog » Bon.hr portal na konferencijama: Investiranjem do financijske slobode i F2 – Future of Fintech

Bon.hr portal na konferencijama: Investiranjem do financijske slobode i F2 – Future of Fintech

Bon.hr na konferencijama F2 - Future of Fintech i Investiranjem do financijske slobode

U proteklih desetak dana, mogli ste vidjeti Bon.hr portal na konferencijama koje su govorile o iznimno atraktivnim financijskim temama: Bugovoj “F2 – Future of Fintech 2022” te “Investiranjem do financijske slobode”. Obje su privukle stručnjake iz ovih područja, ali i širu javnost koja je htjela bolje razumjeti procese koji utječu ili će tek utjecati na tijek zbivanja u svjetskim financijama.

Investiranjem do financijske slobode

Imati prave informacije u pravo vrijeme temelj je za donošenje dobrih poduzetničkih odluka. No, kako ispravno odlučiti, ne samo kod poslovnih, već i osobnih investicija? U tome je mogla pomoći konferencija “Investiranjem do financijske slobode”, čiji smo bili sponzor. Održala se 5. studenog na Visokom učilištu Algebra u ugodnoj atmosferi i uz plejadu zanimljivih govornika.

Investiranjem do financijske slobode

Plakat konferencije “Investiranjem do financijske slobode”

Cilj je bio sudionicima pružiti uvid u trenutno stanje na financijskim tržištima i sagledati trendove iz različitih područja kao što su osobne financije, pasivno i aktivno investiranje, plemeniti metali, nekretnine, dionice/ETF-ovi te fintech industrija. Gostovali su poznati predavači i panelisti kao što su financijska blogerica i menadžerica Sandra Ferenčak “Tetka”, investicijski savjetnik Ivan Stojanović, serijska poduzetnica i autorica Kristina Ercegović, osnivač i direktor Operete Borislav Vujović, poslovni savjetnik i trader Neven Vidaković i drugi.

F2 – Future of Fintech

Dvodnevna konferencija s višegodišnjom tradicijom, F2 – Future of Fintech, i ove je godine bila središnje mjesto za sve one koji žele istražiti što nam može ponuditi budućnost financija i tehnologije. Održavala se od srijede, 16. studenog do četvrtka, 17. studenog u Kaptol Boutique Cinema.

Teme poput cybersigurnosti, roboadvisoryja, UX dizajna, kriptovaluta, umjetne inteligencije, blockchaina ili NFT-ova rijetko se nađu na jednom mjestu. Njih su prezentirali domaći stručnjaci, među kojima je bio i guverner HNB-a, Boris Vujčić, ali i naš suradnik Hrvoje Serdarušić, koji je pripremio izlaganje o Procjeni vrijednosti poduzeća, koju je razvio za naš Bon.hr portal.

Procjena vrijednosti hrvatskih poduzeća

Grafikon: Procjena vrijednosti hrvatskih poduzeća
Autor: Hrvoje Serdarušić
Izvor podataka: Bon.hr portal

U predavanju se dotaknuo algoritamske metode procjene vrijednosti svih hrvatskih poduzeća te izazova s kojima smo se susreli u razvoju ove revolucionarne usluge. Isto tako, pokazao je nove grafikone koji prikazuju odnos prihoda poduzeća, EBITDA-e, vrijednosti poduzeća i vrijednosti kapitala od 2019. do 2021. godine, i to na razini Zagreba te na razini čitave Hrvatske. Ujedno, ukazao je na opadajući udio vrijednosti velikih poduzetnika u kumulativu vrijednosti u promatranom razdoblju. Sigurno je da ovakve informacije ne bi bilo moguće izračunati ili prikazati bez stalnog razvoja novih metoda i tehnologija, kojima smo posvećeni na Bon.hr portalu.

A ako vas zanima naše gostovanje na vašoj konferenciji ili događaju, javite nam se ovdje.

Izvor naslovne fotografije: F2 – Future of Fintech, Bug.hr

Podijelite ove korisne informacije: